elkedagverbetering-02-970x265

De Verbeterpraktijk - contactgegevens

Smeedsbeemden 10
5706 NS Helmond

KvK nr.  62536702

BTW nr. NL1869.56.423B01

Arnout Orelio
+31(0)6 - 8333 5692

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

linkedin-button twitter-button

Privacyverklaring

Persoonlijke gegevens (CV) van eigenaar Arnout Orelio

arnout

Loopbaan

Van oorsprong ben ik ingenieur en via de automobielindustrie ben ik in de lean consultancy terecht gekomen. In 1999 ben ik me gaan specialiseren als lean consultant, coach, trainer en programma manager, in dienst van Blom Consultancy. In 2005 ben ik samen met enkele collega's een team gestart om lean denken en werken te promoten in de Nederlandse gezondheidszorg.

Dit was in de periode dat ook de zorgsector zelf de eerste pogingen deed om zich lean eigen te maken (Enkele verhalen van onze klanten en projecten uit deze 'begin' periode: St Elisabeth, UMC St Radboud, Instituut Verbeeten, en Maastro Clinic lees je hier).

Van 2007 tot 2010 ben ik als partner verantwoordelijk geweest voor het team dat lean transformaties begeleidde in de zorg, dienstverlening en kantooromgeving.

In 2010 ben ik mijn eigen onderneming gestart: De Verbeterpraktijk. Wij hebben onszelf tot doel gesteld om Zorg van Wereldklasse te creëren in Nederlandse ziekenhuizen, zorginstellingen, klinieken en praktijken.

Ambitie

Ik wil een bijdrage aan de maatschappij leveren door de aandacht van mensen in zorgorganisaties te richten op het creëren van toegevoegde waarde voor hun klanten op de meest plezierige en effectieve wijze. Hiermee wil ik bereiken dat (ook) de generaties na ons toegang hebben tot veilige, betrouwbare en verspillingvrije zorg. Dit realiseer ik door me te richten op het ontwikkelen van managers en professionals werkzaam in en voor de zorg, om via hen (indirect) grote groepen te bereiken en het zorgsysteem te kunnen veranderen.

2010 – heden De Verbeterpraktijk, Helmond. Persoonlijke onderneming, waarin ik, samen met Anton, mensen en organisaties begeleid op hun weg naar Zorg van Wereldklasse: een cultuur van continu verbeteren en leren met respect voor mensen. Dit doe ik door:

 • Het genereren van ambitie, energie en enthousiasme bij mensen voor verbetering van hun werk
 • Het onderscheid (inzichtelijk) te maken tussen problemen, doelen, oorzaken en oplossingen
 • Een scherp oog voor de verspilling en imperfecties in organisaties, processen en systemen en mensen leren deze verspillingen en imperfecties zelf te zien
 • Het stellen van de vragen die ‘wrijven’ waardoor er echte veranderingen en innovaties ontstaan en mensen zelf actie gaan ondernemen.
 • Het organiseren en begeleiden van studiereizen naar organisaties in zorg en industrie, die al vele jaren op weg zijn naar wereldklasse. De reizen zijn bedoeld om te inspireren en geven een sterke impuls aan het leerproces van de deelnemers.

1999 – 2009 Blom Consultancy, Lieshout. Gespecialiseerd bureau dat organisaties begeleidt op hun weg naar prestaties van wereldklasse door de invoering van continu verbeterprogramma’s, gebaseerd op Lean denken.

2009 Intern Crisis Management. De financiële crisis heeft ook Blom hard getroffen. Dit heeft tot gevolg gehad dat we hebben moeten reorganiseren en dat ik meerdere mensen heb moeten ontslaan. Tevens is een partnerorganisatie aangetrokken (CCI) en is de strategie en de managementstructuur aangepast. Deze periode heeft mij geleerd wat ik echt wil en hoe ik wil werken. Dit was dan ook, hoewel soms pijnlijk, een zeer waardevolle persoonlijke ervaring.

2007 – 2009 Partner. Verantwoordelijk voor:

 • de Blom-organisatie en haar resultaten;
 • het ontwikkelen van de strategie en het begeleiden van interne veranderingsprocessen en projecten, zoals de invoering van een automatiseringssysteem, creëren van een eigen World Class kantoor, ontwikkelen van producten, samenwerking met partnerbedrijven;* de ontwikkeling van teams en individuen in de rol van leidinggevende (zeven consultants, waaronder het zorgteam, en een BackOffice van acht medewerkers);
 • de werving en selectie van consultants.

2004 – 2009 Teamleider en Programma Manager Gezondheidszorg. Verantwoordelijk voor:

 • kennis- en marktontwikkeling, acquisitie en relatiebeheer voor de Gezondheidszorg (en dienstverlening). Resultaten: een niet bestaande markt ontwikkeld en een klantenportefeuille opgebouwd van meer dan 10 trajecten, waarvan enkele meerjarig. De voorlopers als het gaat om de invoering van ‘Lean Thinking’ in de Zorg in Nederland behoren tot mijn klanten. Tevens behoren de koplopers in de rest van de wereld tot mijn netwerk;
 • opstart en ontwikkeling van het CECC.nl (Centre of Excellence for Care and Cure);
 • Productbeheer en -ontwikkeling van Strategy Deployment: methode voor het vertalen van de visie en strategie van een organisatie naar concrete acties op de werkvloer.
 • Verander- en programma management en het aansturen van teams van consultants bij klanten;
 • coachen, trainen en begeleiden van medewerkers van klanten (werkvloer tot en met topmanagement) bij de implementatie van verbeterprogramma’s
 • Klanten o.a.: ’s Heeren Loo Kwadrant, Oranjehaeve-Aeneas-De IJpelaar, Instituut Verbeeten, Maastro Clinic, St Anna Ziekenhuis, Wilhelmina Kinderziekenhuis, e.a.

2001 – 2004 Senior Consultant/ Projectmanager. Verantwoordelijk voor:

 • verandermanagement en het aansturen van teams van consultants bij klanten;
 • coachen, trainen en begeleiden van medewerkers van productiebedrijven (werkvloer tot en met topmanagement) bij de implementatie van teamorganisaties, productiestrategieën en verbetermethoden.

9/99 – 2001 Consultant. Verantwoordelijk voor:

 • realiseren van verbeterprojecten bij productiebedrijven;
 • adviseren, trainen en begeleiden van medewerkers van klanten (werkvloer en middelmanagement) bij de implementatie van teamorganisaties en verbetermethoden.

3/97 – 9/99 Meerdere functies als Project Manager bij diverse onderdelen van Gemco in Son, waaronder het selecteren, aanbieden en inzetten van zelfstandige consultants en technologie in het buitenland.

11/95 - 3/97 Trainee Operations Manager bij NedCar BV, Born. Producent van Volvo en Mitsubishi personenwagens. Vervulde functies: Consulting engineer; Rayonleider (verantwoordelijk voor resultaten en functioneren van een productielijn met 40 medewerkers); Projectleider.

1/90 - 2/95 Diverse technische functies als stagiair, afstudeerder en op projectbasis, o.a. in Tanzania en Zwitserland

Opleidingen

9/99 – heden Permanente persoonlijke ontwikkeling als trainer/coach/consultant in continu verbeteren en Lean Management via on-the-job en in-company trainingen, congressen, zelfstudie en door naar mijn klanten te luisteren
9/97 – 6/99 TIAS-Nimbas Business School. Diploma behaald: Master of Business Marketing (MBM)
9/92 - 3/95 Technische Universiteit Eindhoven, Opleiding: Techniek & Maatschappij
Technische component: Werktuigbouwkunde
Afstudeerrichting: Internationale Technologische Ontwikkelingskunde (ITOK),
Specialisatie: Technische bedrijfsvoering. Diploma behaald 'met veel genoegen'.
9/87 - 2/92 Hogeschool Alkmaar, Sector Techniek, Afdeling Werktuigbouwkunde
Afstudeerrichting: Constructie/ Productietechniek. Diploma behaald.

Talenkennis

Nederlands (moedertaal); Engels (vloeiend); Frans (goed); Duits (redelijk); Spaans (basisniveau) 

Andere bijdragen

Voetbal en basketballcoach (jeugdteams); Lid van Rotary Club Quartier van Peellandt