processenresultaten-970x300

boek de harada methode

Op zoek naar de menselijke kant van Lean?  


 "De sleutel tot topprestaties is mensen laten groeien
en boven zichzelf uit laten stijgen"
Nieuwsgierig? Bestel het boek de Haradamethode!

 
lessen uit de verbeterpraktijk

Diensten

Wij begeleiden organisaties die de ambitie hebben een Zorgorganisatie van Wereldklasse te worden. Via bewustwording en inspiratie op alle niveau's in de organisatie werken we samen met u aan het opbouwen van verbetervermogen. Het doel is dat u zelfstandig gaat en blijft verbeteren. Voordoen, begeleiden en coachen zijn onze rollen. Afhankelijk van uw ambities, uw zelfstandigheid en de fase waarin uw transformatie zich bevindt, bieden we de volgende diensten:

Studiereizen

  • Voor hen die willen ontdekken op welke manier andere organisaties aan Zorg van Wereldklasse werken, op basis van lean principes, organiseren wij studiereizen. Dit kan gaan over het waarom van Zorg van Wereldklasse, evenals over strategische of inhoudelijke problemen waar uw organisatie graag op een andere wijze tegenaan wil kijken. Zo hebben we samen met klanten van ons gekeken hoe een sterk groeiende organisatie om kan gaan met het complexiteitsvraagstuk door een bezoek te brengen aan een andere organisatie.
    Studiereizen zijn ook uitermate geschikt als u wilt onderzoeken of 'Zorg van Wereldklasse' überhaupt iets is voor u. Door onze begeleide reizen bent u na afloop van de reis in staat een weloverwogen keuze te maken. U heeft immers gezien en ervaren wat het oplevert, maar ook wat het betekent voor u en uw organisatie om Zorg van Wereldklasse te leveren.

Werkvloerbezoeken

  • Soms is slechts weinig nodig om zelfstandig een flinke stap te maken. Na een werkvloerbezoek van een paar uur bent u zich bewust van het enorme verbeterpotentieel waarvan u alleen vermoedde dat het er was. De objectieve externe blik en het wederzijdse gesprek maakt dat u zelf weer helder voor ogen hebt waar u aan kunt werken en op welke manier. Voor velen is dit reeds voldoende om zelfstandig een paar maanden of langer te verbeteren.

Training / opleiding

  • Wij verzorgen diverse trainingen en opleidingen, die er voor zorgen dat uw zelfstandigheid wordt vergroot. We kunnen bijvoorbeeld de bewustwording vergroten, alsmede een training voor een specifieke methode / techniek verzorgen (5S, daily management, strategie doorvertalen / policy deployment, verbeterteams). Deze trainingen en opleidingen vinden altijd (deels) op een (gesimuleerde) werkvloer plaats, zodat u de vaardigheden leert toepassen in de juist omgeving en context. Bijvoorbeeld onze Gemba Workshop.

Procesverbetering

  • Wij helpen u uw problemen op te lossen en uw processen te verbeteren. Niet voor u; maar met u. U weet immers als geen ander hoe uw processen werken en u bent ook diegene die met de oplossing moet werken. Onze rol is tweeledig: (1) zorgen dat u de juiste aanpak volgt om tot een duurzame oplossing te komen; (2) zorgen dat het vermogen van uw medewerkers om zelfstandig problemen op te lossen wordt vergroot.

Coaching

  • Zorgmensen van Wereldklasse worden we niet van de ene op de andere dag. Het vraagt immers van iedereen in de organisatie dat we ons op andere wijze gedragen. Dat kan een jarenlang proces zijn. Om dit proces te versnellen is coaching noodzakelijk.

Tijdelijk uw rol vervullen

  • Iemand het in uw eigen organisatie voor zien doen en de kar laten trekken kan helpen om Zorg van Wereldklasse een flinke 'boost' te geven. Het doel is niet zozeer het verzetten van het werk, alswel dat u en uw collega's hiervan kunnen leren, zodat u daarna zelfstandig verder kunt.