onzeklanten-02-970x300

Elkerliek

logo-elkerliek-200x100

"inspirerend, prikkelend, herkenbaar, leerzaam, bruikbaar, zet aan tot denken, beeldend en maakt reflectie mogelijk, verhelderend, antwoorden en ook vragen, en leerzaam, maar je zult het jezelf eerste eigen moeten maken voordat je het kunt toepassen."

Medewerkers en leiding, afdeling Beleid en Organisatie

In het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond worden in de diverse verbeterprojecten methoden en technieken gebruikt, die o.a. gelabeld worden met de term "Lean". Als onderdeel van de beleidsdag van de afdeling Beleid en Organisatie, is Arnout Orelio van De Verbeterpraktijk in gesprek gegaan met de medewerkers van deze afdeling over vragen als: wat is Lean? hoe kan ik het succesvol toepassen? wat is daarvoor nodig?. Het Elkerliek wilde vooral bereiken dat de verschillende medewerkers met een frisse blik naar hun eigen werk en projecten gingen kijken, bijvoorbeeld door het leggen van de verbinding tussen het patiĆ«ntperspectief en de bedrijfsvoering. Aan de hand van een presentatie heeft Arnout duidelijk gemaakt dat 'Lean' vooral een filosofie is en een systeem dat zich richt op het leveren van toegevoegde waarde voor klanten door continu verbeteren en respect hebben voor mensen.

Reacties

Aan het eind van de ochtend is de vraag gesteld: "als je de ochtend in een woord (of zin) zou omschrijven, wat zou je dan zeggen?". Hierop kwamen de volgende reacties: "inspirerend, prikkelend, herkenbaar, leerzaam, bruikbaar, zet aan tot denken, beeldend en maakt reflectie mogelijk, verhelderend, antwoorden en ook vragen, en leerzaam, maar je zult het jezelf eerste eigen moeten maken voordat je het kunt toepassen." Alle reacties waren positief wat bevestigt dat deze groep medewerkers van het Elkerliek Ziekenhuis allen zeer open staan voor 'nieuwe' manieren van denken, kijken en doen. Het was voor Arnout dan ook erg leuk om te doen. Het meest sprekende effect was misschien nog wel dat ook in het middagprogramma van de afdeling nog regelmatig is teruggekomen op de presentatie.